Халуун ногоогоор амталсан гахайн мах /제육 볶음/ Jae Yuk Bogum

Солонгост гахайн махыг олон янзаар амталж шарж хэрэглэдэг бөгөөд энэ удаад та бүхэндээ халуун ногоогоор амталсан гахайн махыг хэрхэн хийхийг зааж байна.
Орц: 2-3 хүний порц
1, Гахайн мах - 650 гр
2, Бөөрөнхий сонгино - 1ш
3. Ногоон сонгино - 2ш
4, Улаан халуун чинжүү - 1ш
5. Ногоон халуун чинжүү - 1ш
6. Давс - 1/4 ц/х
7. Хар перец - 1/4 ц/х
8. Гочужан - 5 х/х
9. Гочугару - 1 х/х
10. Ганжан цуу - 1 х/х
11. Бяцалсан сармис - 1 х/х /3 хумс/
12. Алим - 1/4ш
13. Элсэн чихэр - 2 х/х
14. Гүнжидийн тос - 1/2 х/х
15. Мирим - 1х/х
ХИЙХ АРГАЧЛАЛ:

Гахайн хүзүү болон гуяны махыг ашиглана. Гахайн махаа нимгэн хавтгай хэрчинэ.

Махаа зөөлрүүлэхийн тулд 1 х/х мирим /миримийн оронд цагаан архи-сөжү хэрэглэж болно/, 1/4 ц/х давс, 1/4 ц/х хар перец зэргийг хольж 10 минутын турш амрааж тавьна.

Бөөрөнхий сонгино, ногоон сонгино, улаан ногоон халуун чинжүү зэргийг нарийн урт хэрчиж бэлтгэнэ.

1/4ш чихэрлэг шүүслэг алимыг сонгон авч хальслаад бяцлагчинд хийж нухашлана.


Том саванд махаа хийж дээр нь хэрчсэн бөөрөнхий сонгино, алимны нухаш, 5 х/х гочужан, 1 х/х гочугару, 1 х/х ганжан, 1 х/х бяцалсан сармис, 2 х/х элсэн чихэр, 1/2 х/х гүнжидийн тос хийж базна.

Амталсан махаа хүнсний гялгар уут эсвэл тагтай саванд хийж махандаа амт ортол 3 цаг орчим хөргөгчиндөө байлгана. Энэ хооронд мах зөөлөн амтлаг болсон байна.

Ингээд 3 цагийн дараа халааж тосолсон хайруулын тавганд амталсан махаа хийж дунд зэргийн галаар болтол нь шарна.

Махаа хагас болоод ирмэгц ногоон сонгино, халуун чинжүүгээ хийнэ.

Махаа түлэхгүйн тулд бага зэрэг ус хийгээрэй. Махаа будаа болон бусад салат /банчан/-тай хамт идээрэй.
Enjoy !

Бичсэн: Magic cafe | цаг: 10:18 |
Солонгос хоол
Холбоос | email -ээр явуулах | Сэтгэгдэл(6) | Сэтгэгдэл бичих
Холбоос | email -ээр явуулах | Сэтгэгдэл(6) | Сэтгэгдэл бичих
Сэтгэгдэл:
Бүгд монголд бга
хангүг дуунаас цочлоошд...Энд орох зарим зүйл монгол хаана бгаа юм. Нарантуул дээр лав байхгүй дээ

8,9,15ni yamar yumnyyd bnaaa,teriig medwel tyrshij boloh l yum shig,
Ёстой баярлалаа. Сайхан дурсамж сэргэх шиг. Шинэ шинэ хоолны жор ОК?


Бичсэн: Зочин
цаг: 20:40, 2010-10-22 | Холбоос | |
Thanks
Bi solongos xoolond mash ix durtai, nadad mash ix taalagdlaa. Daxiad bur ix goy goy xoolnii jor oruulaarai, bi tanai baingiin zochin baix bolnoo
Бичсэн: Arelane
цаг: 15:42, 2010-05-08 | Холбоос | |
Сэтгэгдэл бичих